Mormor skulle komma förbi på en fika men systerystser och jag var inte så sugna på en torr, glutenfri sockerbomb.
Så därför googlade vi runt efter alternativ och kom fram till detta gluten-,laktos-,ägg-,sockerfria recept på brownies: 
 
 
 
Ingredienser: 
12 små eller 6 stora
 
Kakan:
 
2 dl valnötter
2 dl dadlar (urkärnade)
1/2 dl kakao
1 msk jordnötssmör
1 nypa salt 
Några droppar vatten 
 
Frosting:
 
1 mogen avokado
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao
 
1. Lägg valnötterna i en matberedare och mixa tills de är i småbitar (vi tog väldigt små bitar, men det är en smaksak)
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa samman till en rätt så hård deg. 
3. Bred ut den i en passande form (Gör dubbelsats för att passa en ungsform)
4. Ställ in kakan i frysen (helst över en timme)
5. Blanda ingredisenserna till frostingen, vi använde mixern här igen. 
6. Ta ut kakan ur frysen och dela upp den medans den är kall och smeta på frostingen.
 
Klart!!
 
Detta måste vara det enklaste, nyttigaste och godaste jag ätit på länge! 
Mums i min mun!
 
S.dynewall
 

Kommentera

Publiceras ej