Här kommer receptet på de små kakmonstren!
 
 
 
Dessa är alltså sockerfria,glutenfria och laktosfria. 
 
Ingredienser: 
 
Kakan:
  • 6 ägg, separerade
  • 4 msk stevia
  • 75 g kokosolja
  • 2/3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 dl mandelmjöl
 
Frostingen:
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 100 g färska, urkärnade dadlar
  • 40 g kokosolja
  • 180 g kokosgrädde (finns i konservburk)
  • 1 msk snabbkaffe
 
Gör så här:
 
  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av stevian. Vispa tills de är hårda, men inte torra. Du ska kunna vända bunken uppochner utan att det rinner ut.
  3. Smålt kokosoljan i en kastrull.
  4. Placera äggulorna i en separat bunke och blanda i resten av stevian. Vispa hårt med elvisp i 2-3 min eller tills det har fått en tjock, krämig konsistens. 
  5. Balnda kakao och mandelmjöl separat.
  6. Tillsätt kokosoljan till äggulevispet i en jämn stråle under omrörning. Tillsätt kakaon och mandelmjölet till ägguleblandningen och blanda. 
  7. Tillsätt halva mängden av äggvitorna och rör försiktigt. "Vänd" sedan försiktigt ner resten i omgångar så att så mycket luft som möjligt finns kvar. 
  8. Häll upp i formar och grädda i ugnen ca 10-12 min beroende på storlek. 
  9. Ta ut dem och låt dem svalna.
Frostingen: 
 
  1. Smålt choklad och kokosolja över ett vattenbad.
  2. Mixa undertiden dadlar och kokosgrädde tills den blivit slät och krämig.( Jag använde stavmixer här)
  3. Tillsätt kaffepulvret och den smälta chokladen och mixa.
  4. Kyl frostingen tills den ska användas (helst över natten). Om den blivit för stel så är det bara att mixa den lite. 
Garnering:
 
Såklart kan man göra hur man vill här, beroende på vad man söker.
Men jag valde ju att göra kakmonster och så här gick det till: 
 
  1. Blanda kokos med karamell/hushållsfärg beroende på vilken färg du vill ha. 
  2. Bred på frostingen så att de blir rundade och högre.
  3. Häll över kokosen, (jag hade bunken under och använde mig av en sked). "Slå" även in den lite så att det verkligen fastnar i frostingen.
  4. Gör små mintkyssar (jag gjorde ett enklare recept som man slipper koka, det hittar du här.) Anpassa dessa i storlek då dessa är ögonen till monstrena. Pupillerna gör du av mörk choklad. (Helst ska dessa ligga i rumstemperatur över natten) 
  5. Baka eller köp små kakor, som också dem är i rätt storlek beroende på monstrena. Jag bakade små pepparkakor. 
  6. Dessa stoppar du in med hjälp av att göra ett litet snitt snett uppifrån i monstret. 
Det bästa är att placera kakan och ögonen precis innan de ska serveras, de kan annars bli lite sega och slajmiga.
 
 
Hoppas ni gillart!
Och SÅKLART kan man hoppa över att göra utefter detta muffinsrecept
och bara hoppa till själva "kakmonster"delen.