Hittade någonstans ett riktigt spännande recept på ett LCHF-bröd. Tänkte såklart att jag skulle testa, då det är glutenfritt, nyttigt och laktosfritt.
Blev verkligen inte besviken! 
 
Ingredienser: 
 
3 äggvitor
 
2 1/2 dl riven Halloumi
 
1 1/2 Sesamfrön
 
1/2 dl Linfrön
 
2 msk kallpressad olivolja
 
ca 1 krm Havssalt
 
 
Gör så här: 
 
Vispa upp äggvirona lätt. Blanda ner den rivna osten, fröna, olivoljan och saltet. (Var försiktig med saltet, då halloumin är så salt i sig själv)
 
Låt smeten svälla i 1 timme. Forma ovala bröd med en matsked och lägg dem på ett bakplåtspapper.
 
Grädda sedan på 175 grader i ca 15-20 minuter, eller tills de får en gyllenbrun färg. 
 
Klart!
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej