Idag har jag testbakat lite.
Då jag är både gluten- och laktoskänslig och dessutom vill skippa sockret och äta nyttigt, så blir det en aning krångligt när det kommer till fikabröd. Är nyfiken på att hitta lite alternativ då jag älskar att fika!
Dessa muffins blev glutenfria, sockerfria och laktosfria.

Så här gjorde jag:
Ingredienser:
4 msk sirap
4 ägg
5 msk stevia
75 g margarin(laktosfritt)
3 bananer
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl rismjöl
1,5 dl mandelmjöl
(3 msk kakao)
1. Vispa ihop ägg, stevia och sirap i en bunke.(jag kör elvisp!)
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Mosa bananerna och blanda i smeten noga.
4. Häll i smöret.
5. Blanda ner bikarbonat och bakpulver.
6. Vispa sedan i rismjölet, mandelmjölet och kakao(Valfritt, om man vill ha de mer chokladiga).
Här blev min smet perfekt, kladdig men inte rinnig!
Om den blir för rinnig, ta i mandelmjöl tills den känns bra!
Dela upp smeten i formar. (tips! Går lika bra att göra en hel sockerkaka)
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15min
Klart!
Pappa gav dem 7 av 10 möjliga.
Inte dåligt för att vara första gången!
S.dynewall
Baka,
Hjärtan,
Stevia,
glutenfritt,
muffins,
sockerfritt,
Kommentera